-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- KATEGORIE
-
MATERACE
- Materace sprężynowe Hilding
- Materace piankowe Hilding
- Materace hybrydowe Hilding
- Materace Family Hilding
- Materace dziecięce Hilding
- Materace nawierzchniowe Hilding
- Materac wg. potrzeb Hilding
- Materac wg twardości Hilding
- Materace wysyłane w rolce
- Ochraniacz na materac Hilding
- Stelaż pod materac Hilding
- Poduszki do spania Hilding
- MARKA JURA
- MARKA SMEG
- POLECAMY
- BLOG
- KONTAKT
-
-
MATERACE
- Materace sprężynowe Hilding
- Materace piankowe Hilding
- Materace hybrydowe Hilding
- Materace Family Hilding
- Materace dziecięce Hilding
- Materace nawierzchniowe Hilding
- Materac wg. potrzeb Hilding
- Materac wg twardości Hilding
- Materace wysyłane w rolce
- Ochraniacz na materac Hilding
- Stelaż pod materac Hilding
- Poduszki do spania Hilding
- MARKA JURA
- MARKA SMEG
- POLECAMY
- BLOG
- KONTAKT
-
- Kategorie
- Szukaj
-
Moździerze
Znane od wielu lat i wykorzystywane nawet w najbardziej prymitywnych kuchniach świata - moździerze, cały czas mają się dobrze. Służą one niezmiennie do rozdrabniania przypraw i świeżych ziół niezbędnych w każdej kuchni. Rozdrabniają, ucierają, rozbijają, również zdrewniałe pestki, jak np. gałka muszkatołowa. Choć w dobie elektrycznych młynków, zdawałoby się jest to przedmiot zbędny, to jednak fachowcy w kuchni, bez niego się nie obędą. Ucierając przyprawy, można z nich wydobyć wspaniałą gamę smaków i aromatów, czego w elektrycznym młynku nigdy nie uzyskamy. Polska nazwa moździerza pochodzi od niemieckiego słowa mörser, zapożyczonego od łacińskiego mortarium, oznaczającego naczynie do miażdżenia i rozrywania, co też wspaniale ten przyrząd czyni. Współczesny moździerz kuchenny może być wykonany z granitu, metalu, ceramiki, drewna lub z żeliwa.