-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- KATEGORIE
-
MATERACE
- Materace sprężynowe Hilding
- Materace piankowe Hilding
- Materace hybrydowe Hilding
- Materace Family Hilding
- Materace dziecięce Hilding
- Materace nawierzchniowe Hilding
- Materac wg. potrzeb Hilding
- Materac wg twardości Hilding
- Materace wysyłane w rolce
- Ochraniacz na materac Hilding
- Stelaż pod materac Hilding
- Poduszki do spania Hilding
- MARKA JURA
- MARKA SMEG
- POLECAMY
- BLOG
- KONTAKT
-
-
MATERACE
- Materace sprężynowe Hilding
- Materace piankowe Hilding
- Materace hybrydowe Hilding
- Materace Family Hilding
- Materace dziecięce Hilding
- Materace nawierzchniowe Hilding
- Materac wg. potrzeb Hilding
- Materac wg twardości Hilding
- Materace wysyłane w rolce
- Ochraniacz na materac Hilding
- Stelaż pod materac Hilding
- Poduszki do spania Hilding
- MARKA JURA
- MARKA SMEG
- POLECAMY
- BLOG
- KONTAKT
-
- Kategorie
- Szukaj
-
Zaparzacze do herbaty
Jeżeli ktoś nie jest kawoszem, to z pewnością kocha herbatę. Jej prawidłowe parzenie, nie jest jednak wcale proste. W zależności od rodzaju herbaty, parzenie przebiegać może w różnych temperaturach i różnym czasie. Parzenie krótsze daje napar o charakterze pobudzającym, zaś dłuższe o charakterze relaksującym. Herbata to bez wątpienia jeden z najzdrowszych napojów na świecie. Aromatyczne liście są źródłem przeciwutleniaczy oraz witamin. Naukowcy wykazali, że regularne jej picie naparu zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów, choroby Alzheimera, cukrzycy czy chorób układu krążenia. Ten, kto herbaty nie kocha, poprzestaje na wrzuceniu torebki do wrzątku, ale prawdziwy koneser herbaty, będzie się starał, żeby prawidłowo ją zaparzyć. Sposób parzenia herbaty decyduje o jej walorach zdrowotnych i smakowych. Zielonej herbaty nigdy nie zalewamy wrzątkiem, a wodą o temperaturze poniżej 90 stopni Celsjusza, białą zalewamy wodą o temperaturze poniżej 80 stopni, a czarną wodą o temperaturze 95 stopni. Do parzenia najlepiej używać zaparzacza do herbaty i taki napój zaparzony w odpowiedniej temperaturze i czasie, serwować prosto z niego.