-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- KATEGORIE
-
MATERACE
- Materace sprężynowe Hilding
- Materace piankowe Hilding
- Materace hybrydowe Hilding
- Materace Family Hilding
- Materace dziecięce Hilding
- Materace nawierzchniowe Hilding
- Materac wg. potrzeb Hilding
- Materac wg twardości Hilding
- Materace wysyłane w rolce
- Ochraniacz na materac Hilding
- Stelaż pod materac Hilding
- Poduszki do spania Hilding
- MARKA JURA
- MARKA SMEG
- POLECAMY
- BLOG
- KONTAKT
-
-
MATERACE
- Materace sprężynowe Hilding
- Materace piankowe Hilding
- Materace hybrydowe Hilding
- Materace Family Hilding
- Materace dziecięce Hilding
- Materace nawierzchniowe Hilding
- Materac wg. potrzeb Hilding
- Materac wg twardości Hilding
- Materace wysyłane w rolce
- Ochraniacz na materac Hilding
- Stelaż pod materac Hilding
- Poduszki do spania Hilding
- MARKA JURA
- MARKA SMEG
- POLECAMY
- BLOG
- KONTAKT
-
-
MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 750ml
Symbol:
JJ-260562
24.53
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900100260562 |
Zamówienie przez telefon: 602-360-521
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
Dzbanek stalowy, który może służyć nam jako mlecznik do serwowania ciepłego mleka do kawy oraz do spieniania mleka w ekspresach ciśnieniowych wyposażonych w dyszę parową. Jak wiadomo, mleko najlepiej spieniać w metalowym dzbanku z odpowiednim dzióbkiem, żeby uzyskać dobrą konsystencję mleka i aby móc ładnie i zgrabnie wylać je do kawy. Dzbanek posiada dzióbek przeznaczony do latte art, idealny do spieniania mleka i przygotowania cappuccino.
Materiał: stal nierdzewna
Wymiary: średnica 9,5 cm, wysokość 12 cm
Pojemność: 750 ml
Szczegóły:
- Mlecznik do serwowania i spieniania mleka
- Posiada uchwyt i dzióbek dla łatwiejszego nalewania.
Jak spienić idealnie mleko?
- Zimne mleko należy nalać do dzbanuszka. Należy pamiętać żeby nie było go zbyt dużo - spienione mleko zwiększy swoją objętość dwukrotnie, więc musi mieć dla siebie trochę miejsca.
- Dzbanuszek z mlekiem lekko przechylamy i wkładamy do niego dyszę - powinna znajdować się tuż pod powierzchnią mleka.
- Włączamy urządzenie i wykonując dzbankiem koliste ruchy spieniamy mleko. Dysza powinna cały czas być tuż pod powierzchnią.
- Gdy mleko się już spieni i jego objętość się zwiększy, wówczas przesuwamy dyszę nieco głębiej, dzięki czemu podgrzejemy dolną warstwę mleka.
- Idealna temperatura to około 65°C - 70°C. W tej temperaturze rozpuszcza się zawarta w mleko laktoza, która nadaje mu słodki smak. Wyższa temperatura spowoduje ścięcie białka i spienienie się Wam nie uda. Bariści używają niekiedy specjalnych termometrów wkładanych do dzbanków. Pewnie takiego nie macie, więc po prostu przerwijcie podgrzewanie kiedy dzbanek zrobi się nieprzyjemnie gorący.
- Na koniec zastukajcie w dzbanek żeby banieczki mleka nieco opadły. Gotowe! Mleko można dolać do espresso i zrobić cappuccino, latte lub inną kawę.
Długość | 10 |
Kod CN | 73239300 |
Szerokość | 7 |
Wysokość | 8 |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Produkty podobne