Czajnik elektryczny SMEG pistacjowy KLF05PGEU mini 0,8l
Symbol:
KLF05PGEU
Zależy nam, aby nasza oferta była jak najlepiej dopasowana do Twoich oczekiwań. Dlatego chętnie przygotujemy indywidualną propozycję cenową, zaproponujemy najkorzystniejsze rozwiązania i doradzimy przy wyborze produktu. Skontaktuj się z nami – odpowiemy na wszystkie pytania i pomożemy znaleźć dokładnie to, czego potrzebujesz.
Cena:0
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Dostępność i dostawa
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
Brak
Kod kreskowy:
EAN:
8017709302207
Czajnik elektryczny SMEG pistacjowy KLF05PGEU
Obrotowa podstawa 360 Czajnik może być umieszczony na podstawie w dowolnej pozycji. Podstawa posiada poręczny schowek na przewód oraz antypoślizgowe nóżki. Emaliowana powierzchnia ze stali nierdzewnej zapewnia doskonałe przewodzenie ciepła, a automatyczny wyłącznik przy temperaturze 100˚C zapewnia dodatkową wygodę.
Smeg 50's Retro Style Kettle Selection
Linia czjaników SMEG 50's Retro Style
Moda piękno i nietuzinkowy wygląd to cechy, które idealnie opisują czajnik elektryczny SMEG. Linia 50's retro stylistycznie nawiązuje do amerykańskiego wzornictwa z lat 50tych. Błyszcząca powierzchnia, elegancki kolor. Wszystko to zapewnia komfort i przyjemność z użytkowania. Sam czajnik nie tyle pełni funkcję gotowania wody, a sam w sobie jest ozdobą kuchni. Wykończenie ze szlachetnej stali nierdzewnej dopełnia całości.
Smeg to jakość
Urządzenie wyposażone jest bezpieczny i praktyczny system grzewczy. Pojemność czajnika wynosi 0,8 litra. Łatwe otwieranie pokrywki sprawia, że każde otwarcie pokrywy do nalewania wody będzie dla nas przyjemne. Dzięki podziałce na wodę możemy łatwo kontrolować ilość gotowanego płynu i dzięki temu oszczędzać na rachunkach.
Specyfikacja:
Moc (W):
1400 W
Kolor:
Pistacjowy
Wykończenie:
Połysk
Materiał podstawy:
Tworzywo sztuczne
Typ sterowania:
Dźwignia
Automatyczne wyłączenie:
Tak, przy 100° C
Napięcie:
220-240 V
Częstotliwość (Hz):
50/60 Hz
Długość przewodu zasilającego:
1 m
Parametry:
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Instrukcja obsługi Czajnik z gwizdkiem przeznaczony do używania na kuchenkach: gazowych, elektrycznych, płytach ceramicznych, indukcyjnych. Przed pierwszym użyciem należy umyć czajnik ciepłą wodą z detergentem przeznaczonym do mycia ręcznego i kilkakrotnie wypłukać. Następnie napełnić czajnik wodą, zagotować, potem wylać wodę z czajnika i wysuszyć.
UWAGA Podczas napełniania czajnika należy zapełnić go minimalnie 1 szklanką wody (ok.300ml) i maksymalnie do spodniej krawędzi wylewki wody. Przed rozpoczęciem nagrzewania należy sprawdzić czy gwizdek i pokrywka są właściwie zamontowane. Nigdy nie należy zdejmować pokrywki, gdy woda w środku jest gorąca. Podczas gotowania naczynie nie powinno pozostawać bez nadzoru. Rozmiar płomienia powinien być ustawiony tak aby nie obejmował więcej niż dno/spód czajnika. Zbyt duży płomień może spowodować nieodwracalne odbarwienia i odkształcenia na obudowie i innych zewnętrznych częściach.
Należy zachować ostrożność w przypadku przenoszenia i używania czajnika, gdyż nagrzany może spowodować poparzenia. Przed umyciem i czyszczeniem czajnika należy upewnić się, że nie jest nagrzany i zaczekać aż ostygnie. Nadmierne wysokie temperatury mogą spowodować odkształcenia, przebarwienia. Należy unikać nagrzewania czajnika od gotujących się na sąsiednim palniku garnków i naczyń i za każdym razem sprawdzać czy płomień nie wykracza poza ich dno.
Osadzający się wewnątrz czajnika osad (często mylony z rdzą) którego kolor uzależniony jest od zawartości określonych minerałów zawartych w wodzie, powinien być regularnie usuwany (bez czyszczenia mechanicznego ostrymi narzędziami). Do odkamieniania wystarczy używać dostępnego na rynku specjalnego odkamieniacza lub kwasku cytrynowego.
Odkamienianie kwaskiem cytrynowym: Roztwór przygotować z 1 szklanki wody i 2 małych łyżeczek kwasku cytrynowego (proporcje zwiększać w zależności od pojemości czajnika. Zagotować wodę i odstawić na godzinę. Następnie dwukrotnie wypłukać czystą wodą i wytrzeć do sucha. W przypadku dużej ilości osadów zawartych w wodzie należy robić to dwa razy w tygodniu. Przy przeciętnej twardości wody należy okamieniać raz na 2 tygodnie. W przypadku zaniedbania takiej czynności należy zastosować roztwór: 1 szklanka wody na 5 łyżeczek kwasku cytrynowego zagotować i pozostawić na ok 10-12 godzin, wypłukać czystą wodą – taką czynność powtarzać 3-4 krotnie lub więcej aż do całkowitego pozbycia się osadów.
Obowiązkiem użytkownika jest właściwe użytkowanie i systematyczne czyszczenie czajnika. Należy dbać o czystość wewnątrz i na zewnątrz czajnika. Ubrudzony czajnik powinien być natychmiast wyczyszczony miękką sciereczką z delikatnym detergentem przeznaczonym do mycia ręcznego. Używanie zanieczyszczonego naczynia spowoduje zapieczenie brudu i niemożność późniejszego doczyszczenia. Do mycia i czyszczenia nie należy stosować agresywnych środków czyszczących, druciaków i innych ostrych narzędzi. Wskazane jest mycie ręczne a w zmywarkach jedynie na delikatnych programach.
W przypadku roszczeń reklamacyjnych czajnik powinien być odkamieniony, czysty wewnątrz i na zewnątrz. Zbyt duża ilość osadów i kamienia może uszkodzić czajnik – spowodować nieszczelność lub inne uszkodzenia. Takie zgłoszenia reklamacyjne nie będą uwzględniane. Czynność odkamieniania nie podlega usłudze gwarancyjnej. Aby ograniczyć ilość osadzania kamienia polecamy stosowanie filtrowania wody, na przykład przy użyciu prostych dzbanków filtrujących lub innych, które uchronią zdrowie i przedłużą żywotność urządzenia. Aby czajnik zużywał minimalną ilość energii należy gotować w nim tylko taką ilość wody jaka jest potrzebna na daną chwilę. Istnieją badania, które twierdzą, że 1mm osadu zwiększa zużycie energii potrzebnej do zagotowania wody nawet o 10%. Resztki wody należy każdorazowo usunąć, co pomoże zmniejszyć powstawanie osadów w jego wnętrzu a używanie zawsze świeżej pierwszy raz gotowanej wody zachowa smak zaparzanych napojów.
KINGHOFF ul. Dzieci Warszawy 9 02-495 Warszawa info@kinghoff.online 735 912 341
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.