- Strefa klienta
- Koszyk (0)
-
SYPIALNIA
- ŁAZIENKA
-
SALON
-
KUCHNIA
-
AGD
- Zestaw piekarniki + płyta
- Zestaw chłodziarka i zamrażarka
- Zestaw piekranik i mikrofala
- Piekarniki do zabudowy
- Kuchenki mikrofalowe do zabudowy
- Płyty grzewcze do zabudowy
- Zmywarki do zabudowy
- Ekspresy do zabudowy
- Okapy do zabudowy kuchenne
- Lodówki do zbudowy
- Winiarki do zabudowy
- Pralki do zabudowy
- Szuflady
- Pralko-suszarki do zabudowy
- Akcesoria do zabudowy
- Usługi
- Lodówki
- KUCHNIE
- ZAMRAŻARKI
- ZMYWARKI
- Zmywarki kompaktowe
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gazowo-elektryczne
- Płyty wolnostojące
- Mikrofalówki
- Lodówki jednodrzwiowe
- Lodówki Side by Side
- Lodówki z zamrażalnikiem
- Pralki ładowane od góry
- Pralki ładowane od przodu
- Pralko-suszarki
- Suszarki do ubrań
- Winiarki
- Zamrażarki skrzyniowe
- Zamrażarki szufladkowe
- Zmywarki 45cm
- Zmywarki 60cm
- Gastronomia
- Chemia przedłużająca żywotność urządzenia
- Zestawy Kuchenne
- Szafy odświeżające
- MATERACE
- STREFA MAREK
- BLOG
-
-
SYPIALNIA
- ŁAZIENKA
-
SALON
-
KUCHNIA
-
AGD
- Zestaw piekarniki + płyta
- Zestaw chłodziarka i zamrażarka
- Zestaw piekranik i mikrofala
- Piekarniki do zabudowy
- Kuchenki mikrofalowe do zabudowy
- Płyty grzewcze do zabudowy
- Zmywarki do zabudowy
- Ekspresy do zabudowy
- Okapy do zabudowy kuchenne
- Lodówki do zbudowy
- Winiarki do zabudowy
- Pralki do zabudowy
- Szuflady
- Pralko-suszarki do zabudowy
- Akcesoria do zabudowy
- Usługi
- Lodówki
- KUCHNIE
- ZAMRAŻARKI
- ZMYWARKI
- Zmywarki kompaktowe
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gazowo-elektryczne
- Płyty wolnostojące
- Mikrofalówki
- Lodówki jednodrzwiowe
- Lodówki Side by Side
- Lodówki z zamrażalnikiem
- Pralki ładowane od góry
- Pralki ładowane od przodu
- Pralko-suszarki
- Suszarki do ubrań
- Winiarki
- Zamrażarki skrzyniowe
- Zamrażarki szufladkowe
- Zmywarki 45cm
- Zmywarki 60cm
- Gastronomia
- Chemia przedłużająca żywotność urządzenia
- Zestawy Kuchenne
- Szafy odświeżające
- MATERACE
- STREFA MAREK
- BLOG
-
-
SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Kod kreskowy | |
EAN | 5908287275881 |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
- NEGOCJUJ CENĘ
Szynkowar to specjalne urządzenie kuchenne przeznaczone do parzenia różnego rodzaju szynek, mielonek i innych wyrobów mięsnych. Prosty w obsłudze i budowie. Składa się z głównego pojemnika, płytki dociskowej i pokrywki ze sprężynką. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku garnka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C.
Zestaw zawiera również woreczki foliowe 17x32 cm, w opakowaniu 10szt. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04 mm.
Wymiary szynkowara:
Pojemność: 1.5l
Wysokość całkowita: 19.5 cm
Wysokość tuby: 17 cm
Średnica 11.5 cm
Wymiary woreczków:
Szerokość produktu: 17 cm
Wysokość produktu: 32 cm (10szt.)
Sposób przygotowania mięs w szynkowarze.
-Wybrany kawałek mięsa należy zamarynować już dzień wcześniej, by zdążyło przesiąknąć wszystkimi aromatami przypraw.
-Zamarynowane mięso przekładamy do specjalnego woreczka foliowego, a następnie umieszczamy w głównym pojemniku.
-Umieszczamy nakładkę dociskową ze sprężynką i pokrywką, zamykając w ten sposób szynkowar z mięsnym wsadem.
-Szynkowar wstawiamy do garnka i napełniamy wodą do 3/4 wysokości urządzenia.
-Zaczynamy podgrzewać wodę i parzyć szynkę zgodnie z wybranym przepisem. Zazwyczaj należy parzyć ją w temperaturze wody ok. 75-80°C przez 2-3 godziny, by temperatura mięsa wewnątrz szynkowaru wzrosła do ok. 72°C. Na pewno nie powinna przekraczać 80-90°C.
-Kontrolujemy temperaturę za pomocą zewnętrznego termometru. Nie dopuszczamy jednak do wrzenia wody. Szynka ma się parzyć, a nie gotować.
-Po zakończeniu parzenia szynki, schładzamy szynkowar, polewając go zimną wodą. Odstawiamy do wystudzenia, wkładamy do lodówki i dopiero po upływie doby, gdy mięso nabierze zwartej konsystencji, wyciągamy woreczek z gotową szynką.
Długość | 12 |
Kod CN | 73239300 |
Szerokość | 13 |
Wysokość | 15 |
- Produkty podobne