
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- KOŁDRY
- POŚCIELE
- PODUSZKI
- NARZUTY
- RĘCZNIKI
-
KUCHNIA
- Przybory kuchenne
- Deski do krojenia
- Młynki do przypraw
- Blachy i formy do pieczenia
- Praski i wyciskacze
- Akcesoria barmańskie
- Akcesoria silikonowe
- Maszynki do makaronu
- Moździerze
- Tarki i szatkownice
- Wagi kuchenne
- Kosze na śmieci
- Nadziewarki i maszynki do mięsa
- Wyciskarki do owoców
- Adaptery indukcyjne
- Akcesoria grillowe
- FIRANY
- EKSPRESY
-
KONTAKT
- FIRANY # TKANINY # OBRUSY
- POŚCIELE # KOŁDRY # MATERACE # PASMANTERIA # ŚWIECZKI ZAPACHOWE
- GARNITURY # KARNISZE # ROLETY # ZASTAWA STOŁOWA
- ZABAWKI # TOY-PLANET
- UBRANKA DLA DZIECI - SKLEP 5.10.15.
- BIELIZNA # ABC BOBAS # HENDERSON
- PRALNIA EBS
- RTV-AGD ZABUDOWA # MAX KUCHNIA # MAX ELEKTRO # XIAOMI
- SALON KOMPUTEROWY VOBIS
- MONITORING OBIEKTÓW - SERWIS KOMPUTEROWY
-
-
-
Moździerze
Znane od wielu lat i wykorzystywane nawet w najbardziej prymitywnych kuchniach świata - moździerze, cały czas mają się dobrze. Służą one niezmiennie do rozdrabniania przypraw i świeżych ziół niezbędnych w każdej kuchni. Rozdrabniają, ucierają, rozbijają, również zdrewniałe pestki, jak np. gałka muszkatołowa. Choć w dobie elektrycznych młynków, zdawałoby się jest to przedmiot zbędny, to jednak fachowcy w kuchni, bez niego się nie obędą. Ucierając przyprawy, można z nich wydobyć wspaniałą gamę smaków i aromatów, czego w elektrycznym młynku nigdy nie uzyskamy. Polska nazwa moździerza pochodzi od niemieckiego słowa mörser, zapożyczonego od łacińskiego mortarium, oznaczającego naczynie do miażdżenia i rozrywania, co też wspaniale ten przyrząd czyni. Współczesny moździerz kuchenny może być wykonany z granitu, metalu, ceramiki, drewna lub z żeliwa.
-
Parametry
- Promocje
- Strefa okazji