-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Sypialnia
-
Łazienka
-
Kuchnia i jadalnia
- Przybory kuchenne
- Deski do krojenia
- Młynki do przypraw
- Blachy i formy do pieczenia
- Praski i wyciskacze
- Akcesoria barmańskie
- Akcesoria silikonowe
- Maszynki do makaronu
- Moździerze
- Tarki i szatkownice
- Wagi kuchenne
- Kosze na śmieci
- Nadziewarki i maszynki do mięsa
- Wyciskarki do owoców
- Adaptery indukcyjne
- Akcesoria grillowe
- Grille i opiekacze
- Blendery
- Frytownice
- Tostery
- Miksery i roboty kuchenne
- Ekspresy
- Dekoracje stołu
- Dekoracje okna
- Dekoracje ścienne
- Dekoracje Świąteczne
- Świece zapachowe
-
Moździerze
- Parametry
Znane od wielu lat i wykorzystywane nawet w najbardziej prymitywnych kuchniach świata - moździerze, cały czas mają się dobrze. Służą one niezmiennie do rozdrabniania przypraw i świeżych ziół niezbędnych w każdej kuchni. Rozdrabniają, ucierają, rozbijają, również zdrewniałe pestki, jak np. gałka muszkatołowa. Choć w dobie elektrycznych młynków, zdawałoby się jest to przedmiot zbędny, to jednak fachowcy w kuchni, bez niego się nie obędą. Ucierając przyprawy, można z nich wydobyć wspaniałą gamę smaków i aromatów, czego w elektrycznym młynku nigdy nie uzyskamy. Polska nazwa moździerza pochodzi od niemieckiego słowa mörser, zapożyczonego od łacińskiego mortarium, oznaczającego naczynie do miażdżenia i rozrywania, co też wspaniale ten przyrząd czyni. Współczesny moździerz kuchenny może być wykonany z granitu, metalu, ceramiki, drewna lub z żeliwa.
- Ostatnio oglądane produkty